0

0.00 kr

#

Bränslesystem till alla bilmärken

Välj ditt fordon

med registreringsnummer*

Bränslesystem-Bildelskatalog för premiumkvalitativa

Varumärkestillverkare av Bränslesystem

  • VALEO

Bränslesystem - Information för funktion, reparation och byte

Bränslesystemets funktion är att transportera bensin, diesel eller gas från tanken in i motorns förbränningskamrar. Ett intakt bränslesystem är viktigt inte bara för bilens drift. En intakt motor är också nödvändig för bränslesystemet, brandskydd och säkerhet i bilen.

Bränslesystemets konstruktion

Bränslet fylls på från en extern fyllningsstation till bränsletanken. För flytande bränslen såsom bensin eller diesel, görs detta utan tryck och för naturgas eller gas sker det under högt tryck. Inuti tanken finns en flottör eller en trycksensor, som är ansluten till bränslemätaren. Från tanken forslas bränslet genom en bränslepump, som bildar det nödvändiga matningstrycket i bränslesystemet. Bränslepumpen drivs av en elektrisk motor som i sin tur drivs av batteri och generator.
I diesel- och bensindrivna bilar, består bränsleledningarna oftast av enkla gummislangar eller kopparledningar. De leder normalt bränslet till insprutningspumpen, där det finfördelas och sprutas in med hjälp av en styranordning vid exakt rätt tidpunkt och med rätt dos in till förbränningskammaren. Bilar som kör på gas har speciellt konstruerade komponenter, inklusive bränsleledningar för att motstå de höga tryck som krävs för att kondensera gasen.
I diesel- och bensindrivna bilar passerar bränslet genom ett eller flera bränslefilter. Eftersom kvaliteten på bränslet kan variera kraftigt, är det viktigt att regelbundet byta dessa filter. Det rekommenderas inte att du tummar på filterbytet, eftersom en igensatt insprutningspump och klibbiga injektorer blir dyra att laga.

Fel i bränslesystemet

Du kan hitta fel i bränslesystemet genom att upptäcka läckande bränsle, känna en obehaglig lukt i kupén eller en dåligt fungerande motor. Läckande bränsle är mycket farligt och skadar miljön. Det är förbjudet att köra en bil som läcker bränsle.
Bränsletanken i en bil är tillverkad av stål eller av plast. Ståltankar, särskilt de som lagrar flytande bränsle, såsom bensin eller diesel är känsliga för rost. Att svetsa en tank är inte att rekommendera, eftersom det finns en stor risk för explosion. Dessutom garanterar det inte en varaktig lösning. Garantin för en varaktig lösning finns bara genom ett utbyte. På många bilmodeller kan du ersätta plåttank med en ny av plast. Detta byte rekommenderas, eftersom en tank av plast utesluter risken för rost.
Bränslemätaren placeras i tanken med flytande bränsle. De två kan i de flesta fall inte repareras separat. Om bränslemätaren är felaktig, måste du normalt byta ut hela bränsletanken. En felaktig bränslemätare orsakas vanligen genom lösa eller rostiga kontakter eller fel på displyen. Sådana anslutningar bör kontrolleras innan du byter hela tanken.
Ledningarna kan också bli spröda eller porösa med tiden. Bensin- och dieselledningar av gummi kan bytas genom att helt enkelt koppla ur dem. Det inre av dessa linjer är inte heller immuna mot åldring, och det är även rekommenderat att byta filter samtidigt.
I de flesta bilar är bränslepumpen installerad direkt på tanken och den går att nå från bagaget. Skulle den vara sönder slutar bilen at fungera. Pumpen drivs av en elektrisk motor. I händelse av ett fel bör du först kontrollera runt pumpen: kablar, switchar, reläer, säkringar - hela elsystemet runt bränslepumpen kan vara ansvarig för ett fel och det är betydligt billigare och snabbare att reparera än själva pumpen.
Insprutningspumpen kan inte repareras på egen hand . Det är ett extremt komplex aggregat som består av många axlar, kolvar, tätningar och växlar. Insprutningspumpar kan köpas billigt som begagnadutrustning från äldre bilar. En sårbarhet hos insprutningspumpen är tätningarna. Tätningarna kan slitas ner mycket snabbt om olämpligt bränsle används, till exempel om bio-diesel används i fordon som inte stöder det.

Hitta allt till bränslesystemet hos Bildelarexpert

Vi lagerhåller allt du behöver för att reparera bränslesystemet. Du hittar till exempel ett brett sortiment av mycket billiga tankar i vår onlinekatalog. Med dessa erbjudanden är det inte värt att försöka reparera genom att försöka svetsa, löda eller limma.

Toppsäljare: de mest populära objekten