0

0.00 kr

#

Inredning till alla bilmärken

Välj ditt fordon

med registreringsnummer*

Invändig utrustning-Bildelskatalog för premiumkvalitativa

Varumärkestillverkare av Invändig utrustning

  • METZGER Interiör
  • TOPRAN Interiör
  • BLIC Interiör

Inredning - Information för funktion, reparation och byte

Interiören i en bil består av optik och komfortelement som är installerade i kupén. Det erbjuder en trevlig atmosfär och hög funktionalitet, så att även långa resor blir så bekväma som möjligt.

Komponenterna i det inre

Interiören består av instrumentbräda, mittkonsol, säten, innertak, mattor, hatthylla och sidopaneler. En skillnad görs mellan originaldelar och ombyggnadsdelar. Typiska eftermonteringsdelar är persienner, bagagenät eller galler för kombibilar, klädslar och tillägg för stolsvärme. Dessutom finns det många andra komponenter som ger dig möjlighet att öka komforten i bilen. Urvalet sträcker sig från askkoppar och mugghållare till olika konsoler för telefon och navigationsutrustning. Olika eldrivna delar finns också för eftermonteringsmarknaden: Från lampor till rakapparater, finns olika elektriska apparater med 12V tillgängliga för användning i bilen.

Typiska svagheter i interiören

Interiören utsätts alltid för normalt slitage. Förarsäte, ratthölje och växelspaksknopp är särskilt utsatta för hårt slitage. höljen spricker, stoppningen minskar och greppytor blir halkiga och smutsiga. Om du vill hålla fordonet i ursprungligt skick så länge som möjligt skall du regelbundet rengöra den. Användning av skyddskåpor hjälper.

Speciella förbättringar genom att använda ersättningskomponenter

En stor del av inredningen kan ersättas med identiska eller bättre tillbehör hos återförsäljare. Runt den främre raden av säten finns utveckling från en stor industri som ger varje fordon ett brett utbud av intressanta delar. Med en professionell sportstol av hög kvalitet får du också mer säkerhet. Ett fast sidostöd gör körning på slingriga vägar betydligt behagligare och ger föraren en känsla av trygghet. På samma sätt kan ett rattbyte ge många fler funktioner och förbättra kontrollen av fordonet vid höga hastigheter. Alla komponenter måste dock vara auktoriserade och godkända för den specifika fordonstypen. Vid behov måste ändringar i ratt och säten antecknas i fordonsdokumentationen. Detta krävs särskilt på fordon som har en inbyggd krockkudde i ratten. Bytet av ratt på dessa fordon behöver göras av specialiserade företag! Att arbeta själv på krockkudden på ett fordon är mycket farligt och olagligt!
Interiörens utrustning är ett brett område som tillåter dig att uppdatera din bil noggrant och även öka värdet. Högkvalitativa klädslar och nya mattor ger snabbt begagnade fordon dess nybilskänsla tillbaka. Kompletterat med en grundlig tvätt och ett äldre fordon blir åter i full drift och presentabelt.
Tillbehörsmarknaden erbjuder också många lösningar som ökar komforten inuti bilen. Dessa är främst olika lampor vid fotutrymme, sidokonsoler eller handskfacket och de kan vara till stor hjälp i mörkret. Installationen kräver lite expertis och hantverk. När du arbetar med instrumentbrädan, är det också smart att byta befintliga lampor till LED-lampor. Dessa är mycket mer tillförlitliga, har längre livslängd och är mer energieffektiva än traditionella glödlampor i äldre bilar.
Om bilen är anpassad till en sportig körstil, har säkerhetsbältena ibland ersatts med fyrpunktsbälten. Dessa bälten ligger tätt om båda axlarna och ger föraren en särskilt hög hållning. Kombinationen med moderna bältessystem är en anpassning som kräver stor kunskap. Eftersom säkerhetsbältena är säkerhetsrelaterade komponenter, måste en sådan ändring registreras. Däremot behöver skydd för säkerhetsbälten inte registreras. Dessa bidrar till att förhindra nötning och för tidig förslitning av bältesremmarna.
Slutligen finns det också olika specialtvättmedel för att förbättra interiören. Rengöringspads, syntetiska rengöringsmedel eller speciella inredningspoleringsmedel är speciellt utformade för materialen i bilen. Det rekommenderas att du använder specialprodukter i stället för traditionella rengöringsmedel. Med bilrengöringsprodukter från Bildelarexpert får du alltid en optimal rengöringsprestanda utan att riskera att skada bilens interiör med alltför starka rengöringsmedel.

Toppsäljare: de mest populära objekten

Andra delar till din bil